Kvaternik Plaza (1. kat), Antuna Nemčića 7

Individualni plan prehrane

Kaliper-usluga-Individualni-plan-prehrane

U Poliklinici Kaliper izrađujemo individualne planove prehrane, na temelju podataka dobivenih mjerenjem bazalnog metabolizma i prehrambenih navika svakog klijenta.

Cilj je prilagoditi prehranu kako bi se postigla optimalna regulacija tjelesne težine, a da klijent pri tom ne gladuje. Također, cilj je i gubitak masnog tkiva, ali ne i mišićne mase te dugoročno zadržavane željene težine.

Prije izrade plana prehrane mjerimo bazalni metabolizam. Bazalni metabolizam označava minimalnu količinu energije potrebne za održavanje vitalnih tjelesnih funkcija. Mjerimo ga pomoću uređaja za spiroergometrijsko testiranje, a testiranje traje pola sata tijekom kojih ispitanik leži mirno i opušteno.

Dobivene vrijednosti uspoređujemo s očekivanim vrijednostima prema dobi, spolu i ostalim čimbenicima. Tako doznajemo ima li osoba „brz” ili „spor” metabolizam.

Plan prehrane izrađujemo i na temelju podataka dobivenih iz razgovora s klijentom, kada doznajemo njegove prehrambene navike.

Rezultat je plan prehrane prilagođen energetskim i prehrambenim potrebama korisnika. On sadrži sve namirnice koje pružaju dovoljnu količinu energije, ali i hranjive i zaštitne tvari potrebne vašem organizmu. Takva prehrana pomoći će vam da ostanete zdravi, spriječite bolesti i zadržite optimalnu tjelesnu težinu.

Važno je napomenuti i da plan prehrane izrađuje liječnik, a da je i sam proces mršavljenja uvijek pod liječničkim nadzorom. Ne nudimo brza ni čudotvorna rješenja koja djeluju preko noći, nego je naš cilj naučiti klijenta kako promijeniti navike i dugoročno održati željenu tjelesnu težinu.

Uz pravilnu prehranu preporučujemo i fizičku aktivnost, a kao pomoć izrađujemo individualan plan treninga koji se temelji na rezultatima spiroergometrijskog testiranja.

Dogovorite besplatan prvi pregled

Kontaktirajte nas

    Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.