Kvaternik Plaza (1. kat), Antuna Nemčića 7

Procjena i terapija kralježnice

Kaliper-usluga-Procjena-i-terapija-kraljeznice

Bilo da se radi o akutnom ili kroničnim bolovima u leđima, ili o nekoj od deformacija kralježnice, imamo vrlo efikasno rješenje za sve vaše probleme. Individualnim pristupom, slijedeći smjernice dobivene na temelju liječničkog pregleda, kombiniramo različite tehnike. Uz korištenje najnaprednije tehnologije, uz vas je cijelo vrijeme jedan od naših izuzetno profesionalnih i ljubaznih fizioterapeuta.

Procjena stanja kralježnice

Za početak radimo detaljnu procjenu stanja kralježnice, kliničkim pregledom.
Nakon podrobne anamneze, utvrdit ćemo da li postoji određena deformacija kralježnice (npr skolioza, kifoza, lordoza), kakva vam  je postura, kakvi su pojedini biomehanički segmenti, te kakva je njihova povezanost. Uzimamo u obzir položaj stopala, te nastavljamo s pregledom mišićno-koštanog sustava sve do vratne kralježnice.

Pregledom ustanovljujemo fleksibilnost, stanje mišića, postoji li palpatorna bolnost na određenim točkama, te mio-fascijalni blokovi, da li zdjelica kompenzira pokrete trupa, kakva vam je propriocepcija i dr.

Terapija kralježnice

Terapiju kralježnice odredit ćemo na temelju detaljnog kliničkog pregleda, te najčešće kombinirati barem 3 vrste različitih metoda i tehnika u jednom fizioterapijskom tretmanu. Terapija se cijelo vrijeme modificira i prilagođava vašem trenutnom stanju, kako bi što brže i efikasnije došli do željenog cilja. Na primjer, kod bolnih leđa u početku kombiniramo procedure koje smanjuju bolnost i upalu, te repariraju oštećena tkiva. U tom slučaju koristimo slijedeće terapije: manualne tehnike terapeuta (Emmett, Bowen, Maitland, Cyriax i miofascijalnu relaksaciju), TENS i terapiju Indiba uređajem (Tecar terapiju).

U drugoj fazi, nakon smanjenja upale i bolova, radimo na jačanju muskulature, balansiranju antagonističkih mišića, razvijanju propriocepcije i ravnoteže. U tu svrhu koristimo kineziterapiju, DNS i terapiju Huber uređajem, a dodanim manualnim tehnikama rješavamo spazam određenih mišića i miofascijalne blokove. Stručnost i brižnost naših fizioterapeuta doprinjet će vašem osjećaju zadovoljstva i brzom izliječenju.

Terapija kralježnice primjenjuje se kod:

– bolova u donjem dijelu leđa i lumbo-sakralnog sindroma
– skolioze
– drugih deformacija kralježnice (kifoza, lordoza)
– bolnih sindroma u vratu i ramenima
– migrena i drugih glavobolja
– različitih ozljeda/oštećenja kralježnice
– za poboljšanje posture
– kod protruzije (hernije) diska

Dogovorite pregled ili konzultacije liječnika

Kontaktirajte nas

    Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.