Kvaternik Plaza (1. kat), Antuna Nemčića 7

Miofascijalna relaksacija

Kaliper-usluga-Miofascijalna-rehabilitacija

Kod trauma, upalnih procesa i u postoperativnoj rehabilitaciji koristimo izuzetno sigurnu i učinkovitu miofascijalnu relaksaciju. Njome se smanjuje bol i poboljšava pokretljivost.

Fascija je poput elastičnog omotača vezivnog tkiva i obavija sve mišiće, tkiva, organe, kosti i ligamente. Ne postoji dio tijelo koji ne sadrži fasciju, a ona se pruža kroz cijelo tijelo bez prekida.

Zdrava fascija je elastična i gipka, ali zbog povrede, lošeg držanja, ožiljaka, ali i stresa, fascija se skuplja i gubi na elastičnosti. Tada nastaju restrikcije u fasciji koje uzrokuju bol i disfunkciju

Miofascijalna relaksacija je manualna tehnika koja se izvodi izravno na koži, bez ulja, krema ili bilo kakvih uređaja. To terapeutu omogućuje točno definiranje restrikcije u fasciji i primjenu pravog pritiska kako bi je relaksirao. Restrikcije u fasciji ne moraju biti blizu bolnom dijelu tijela, ali svejedno ograničavaju pokrete mišića i zglobova, što pridonosi bolu mišića.

Pritisak je izuzetno blag i tretman nije bolan. Pacijentima koji prolaze kroz tretman miofascijalnom relaksacijom preporučujemo da odmaraju i piju puno vode čime olakšavaju fascijalno klizanje.

Važno je naglasiti da miofascijalnu relaksaciju provode isključivo certificirani i posebno educirani terapeuti.

Miofascijalna relaksacija primjenjuje se kod:

  • trauma
  • upalnih procesa
  • postoperativne rehabilitacije.

Dogovorite pregled ili konzultacije liječnika

Kontaktirajte nas

    Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.