Bužanova 20, Zagreb

Vježbe po metodi Katharine Schroth

Kaliper-usluga-Vjezbe-po-metodi-Katharine-Schrott

Metoda Katharine Schroth neoperativno je rješenje tretiranja skolioze, kifoze i drugih deformacija kralježnice. Vježbe se određuju individualno, ovisno o stanju kralježnice, a njihov je cilj vratiti deformiranu kralježnicu u prirodniji položaj. Namijenjene su djeci, adolescentima i odraslima.

Sjedilački način života, svakodnevno korištenje mobitela i dugotrajni boravak pred računalima uzrokuju probleme s kralježnicom i lošim držanjem kod osoba svih dobi. Rano otkrivanje deformacija, kontinuiran rad, osvješćivanje držanja ključ su uspjeha metode Katharine Schroth.

Jedna od specifičnosti ove metode jesu i posebne vježbe disanja, takozvano trodimenzionalno disanje. Terapeut vodi pacijenta blagim podražajima i pacijent dobiva osjećaj u koje dijelove tijela treba disati, koje dijelove istegnuti, a gdje otpustiti napetost mišića. Time se aktiviraju mišići koji omogućuju pravilno držanje te umanjuju deformacije kralježnice.

Takvim pristupom omogućuje se pacijentu i da osvijesti vlastito držanje (posturu) te nauči kako se pravilno držati i nakon što terapija završi. Pacijent će također naučiti vježbe koje može samostalno raditi kod kuće.

Dugotrajni rezultati ove metode su usporavanje ili zaustavljanje zakrivljenosti kralježnice, bolja pokretljivost, bolje držanje, poboljšanje srčano-plućne funkcije i smanjenje i sprečavanje bolova.

Ovu je rehabilitacijsku metodu osmislila Njemica Katharina Schroth još 1921. Godine. Schroth je i sama bolovala od skolioze i na temelju vlastitog iskustva razvila i znanstveno istraživala ovu terapiju. Terapeuti dobivaju licencu za primjenu metode nakon intenzivnog treninga u Njemačkoj i zato ih nema puno u Hrvatskoj.

Metoda Katharina Schrott primjenjuje se kod:

  • skolioze
  • kifoze
  • lordoze
  • ostalih deformacija kralježnice.

Dogovorite besplatan prvi pregled

Kontaktirajte nas

Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.