Kvaternik Plaza (1. kat), Antuna Nemčića 7

Kriokompresivna terapija

Kaliper-usluga-Kriokompresivna-terapija

Kriokompresivnu i krioterapiju koristimo kako bismo smanjili oteklinu ozlijeđenog ili operiranog područja, smanjili bol i produljili učinak lijekova protiv bolova. Cilj je brže zacjeljivanje ozlijeđenog tkiva te brži i lakši oporavak.

Tretman primjenjujemo kod sportaša i rekreativaca te kod pacijenata koji se oporavljaju od operacija i nakon amputacija.

Terapija ledom odnosno hlađenjem jedan je od najstarijih načina tretiranja ozljeda. Hladnom kompresijom liječimo akutna stanja na mišićno-koštanom sustavu nakon operacija i ozljeda.

Intermitentna krio-kompresivna terapija dio je cjelokupnog procesa fizikalne terapije, a koristimo je na njenom početku: nakon akutne ozljede i u ranoj postoperativnoj rehabilitaciji. Radi se o terapiji protokom hladne vode pod pritiskom zraka. Na problematični dio tijela postavlja se manžeta kroz koju prolazi hladna voda čiji pritisak neprestano raste i smanjuje se, odnosno ima isprekidan ritam. Time se oponaša prirodna funkcija mišića i poboljšava cirkulacija. Kako se povećava pritisak, manžeta stiska tkivo i iz njega istiskuje suvišne tekućine. Smanjenjem pritiska u tkivo ulazi krv s kisikom i u njega donosi vitalne hranjive tvari.

Krioterapija se često provodi prije terapije udarnim valom kako bi se ublažile moguće neugodnosti.

Kriokompresivna i krioterapija primjenjuju se kod:

  • sportskih ozljeda: iščašenja i istegnuća
  • ozljeda kod rekreativaca: ozljede tkiva nastale intenzivnom vježbom
  • nakon operacija: smanjuje se otok i bol
  • nakon amputacija: uklanjaju se suvišne tekućine i smanjuje bol.

Dogovorite pregled ili konzultacije liječnika

Kontaktirajte nas

    Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.