Kvaternik Plaza (1. kat), Antuna Nemčića 7
Kaliper-usluga-Kineziotaping

Metodu elastičnih traka ili kinesiotaping primjenjujemo kod povišenog ili sniženog tonusa mišića, kod ozljeda ligamenata i tetiva, za korekciju posture, fascije ili patele te za bolji protok limfe.

Rezultat su poboljšana funkcija mišića, manji mišićni zamor i manja mogućnost ozljeda. Također se poboljšava krvna i limfna cirkulacija, smanjuju upale i bol, korigira položaj zglobova i ispravlja nesrazmjer uzrokovan skraćenjem mišića.

Posebne trake podržavaju mišiće i zglobove a pri tom ne ograničavaju opseg pokreta. Mogu se primjenjivati u cijeloj populaciji, od djece do starijih osoba, i uspješno se primjenjuju u raznim ortopedskim, neuromuskularnim i neurološkim stanjima.

Metoda kinesiotaping primjenjuje se nakon detaljnog uvida u stanje pacijenta.  Same trake se mogu nanijeti na stotine načina, ovisno o potrebama pacijenta. Važno je naglasiti da su terapeuti koji primjenjuju kinesiotaping prošli posebnu obuku i dobili potrebne certifikate.

Kinesiotaping razvio je Japanac Kenzo Kase 1970-ih, a metoda je razvijana i usavršavana skoro 25 godina. Kase je tražio način na koji će pomoći i potaknuti prirodne procese zacijeljivanja u tijelu. Pokušao je koristiti trake kako bi zglobove stavio u ispravan položaj, ali medicinske trake u to doba su bile krute i tvrde. Zato je, u suradnji s inženjerima, razvio tanke pamučne trake koje su bile dovoljno elastične da omoguće pun opseg pokreta, ali istovremeno lagane i hipoalergenske.

Metoda Kinesiotaping se primjenjuje kod:

  • ozljeda ligamenta
  • ozljeda tetiva
  • korekcije posture
  • korekcije fascije
  • korekcije patele
  • za bolji protok limfe
  • povišenog ili sniženog tonusa mišića.

Dogovorite besplatan prvi pregled

Kontaktirajte nas

    Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.