Kvaternik Plaza (1. kat), Antuna Nemčića 7
Dinamička neuromuskularna stabilizacija

DNS ili punim nazivom dinamička neuromuskularna stabilizacija, namijenjena je svima koji imaju problema s kralježnicom (bolovima u donjem dijelu leđa, protruzijom diska, skoliozom, povećanom kifozom ili lordozom), te žele povratiti bezbolne obrasce kretanja i podići svakodnevno funkcioniranje na višu razinu. Također preporuča se sportašima u prevenciji ozljeda i povećavanju sportskih performansi u smislu snage, izdržljivosti, stabilnosti, funkcionalnosti pokreta koja proizlazi iz snažnih mišića trupa.

Dinamička neuromuskularna stabilizacija je funkcionalno- rehabilitacijska metoda duboke stabilizacije lokomotornog sustava, koja se temelji na razvojnoj kineziologiji djeteta u prvoj godini života. Dijete od rođenja do trenutka dok ne prohoda ostvaruje obrasce kretanja temeljene na balansiranoj povezanosti između živčanog i mišićnog sustava. Čovjek današnjim sjedilačkim načinom života gubi zdrave obrasce pokretanja, te ih mijenja nefiziološkima koji uzrokuju bol.  Primjenjujući DNS strategiju vježbanja omogućujemo tijelu vraćanje u idealne funkcionalne i posturalne obrasce.

U Poliklinici Kaliper DNS provodimo kao temeljnu metodu za obnavljanje bezbolnih položaja i kretnji u kralježnici. Ona prethodi svim drugim oblicima vježbanja kako bi se ostvarilo adekvatno funkcioniranje neuromuskularnog sustava.

Metoda se temelji na sinkronizaciji pokreta i disanja kroz stvaranje intraabdominalnog tlaka i sinergističku aktivaciju dubokih mišića stabilizatora trupa po čemu je metoda i dobila ime.

DNS koristimo kod:

  • Bolova u leđima
  • Skolioze
  • Kifoze
  • Pojačane lumbalne lordoze
  • Protruzije i ekstruzije diskova
  • Kao prevencija od nastanka gore navedenih problema
  • Za održavanje higijene kralježnice u svakodnevnom funkcioniranju
  • Kod sportaša kao priprema kralježnice za veće fizičke napore

Dogovorite pregled ili konzultacije liječnika

Kontaktirajte nas

    Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.