Kvaternik Plaza (1. kat), Antuna Nemčića 7

O nama

O POLIKLINICI KALIPER

Poliklinika Kaliper specijalizirana je za područja fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije te sportske medicine i rekreacije. Naša osnivačica, dr. Nataša Desnica, službena je liječnica hrvatske skijaške reprezentacije, što nam je dalo bogato iskustvo u radu s vrhunskim sportašima. To znanje i iskustvo primjenjujemo s korisnicima svih životnih dobi i različitih potreba.

U našoj poliklinici radi vrhunski tim liječnika, fizioterapeuta i kineziologa. Koristimo suvremenu tehnologiju i napredne metode liječenja te se kontinuirano educiramo kako bismo unaprijedili svoja znanja i vještine.

Ali, temelj našeg rada i našeg uspjeha je individualni pristup svakom korisniku. Znamo da nijedan pacijent, niti jedna ozljeda i niti jedan problem nisu isti. Zbog toga jednaku pažnju posvećujemo i odnosu s korisnicima i tretmanu koji im pružamo. Zato možete biti sigurni da ćete u Poliklinici Kaliper vi uvijek biti na prvom mjestu.

Nataša Desnica Poliklinika Kaliper
Dr. Desnica, osnivačica i voditeljica Poliklinike Kaliper

Dr. Desnica je liječnica s dugogodišnjim iskustvom u sportskoj medicini. Od 2002. godine voditeljica je i vlasnica Centra sportske medicine Kaliper koji 2016. godine prerasta u Polikliniku Kaliper. Dr. Desnica je službena liječnica Hrvatske alpske skijaške reprezentacije, a bila je i glavna liječnica na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. i Vancouveru 2010. godine. Dr. Desnica je i članica Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora.

Bogato iskustvo u medicini pokreta spojilo ju je s brojnim vrhunskim sportašima poput Ivice i Janice Kostelić, Marina Čilića, Domagoja Duvnjaka Martine Zubčić, Roberta Kišerlovskog, Gordana Kožulja, i mnogih drugih koji su joj poklonili svoje povjerenje.

Dr. Desnica je autorica brojnih znanstvenih, stručnih i popularnih članaka i predavanja.

PROF.DR.SC. ALAN IVKOVIĆ, PRIM.DR.MED
Specijalist ortopedije

Prof.dr.sc. Alan Ivković specijalist je ortopedije s bogatim iskustvom u kliničkoj ortopediji. Uže mu je područje interesa rekonstruktivna kirurgija donjih ekstremiteta, sportska traumatologija, kirurgija stopala i primjena metoda regenerativne medicine i tkivnog inženjeringa u ortopediji. Zaposlen je na Zavodu za ortopediju Kliničke bolnice Sveti Duh, a osim kliničkom ortopedijom bavi se i primijenjenim istraživanjima u ortopediji. Uz to je i profesor na Sveučilištu u Rijeci, docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te viši predavač na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Službeni je liječnik Hrvatske vaterpolske reprezentacije i sudjelovao je u osvajanju olimpijskog zlata u Londonu 2012., europskog zlata u Zagrebu 2010. i svjetskog zlata u Melbourneu 2007. godine.

OZREN VRDOLJAK, PRIM.DR.MED
Specijalist ortopedije i subspecijalist dječje ortopedije

Prim. OZREN VRDOLJAK je naš novi član tima Poliklinike Kaliper, što nas iznimno veseli! On je specijalist ortopedije i subspecijalist iz dječje ortopedije. Uz to, usko se bavi poremećajima dječjeg kuka i posebno, problemima stopala. Također se bavi i ultrazvučnom dijagnostikom kukova kod novorođenčadi i djece. Malo slobodnog vremena koliko ga ima, provodi sa suprugom i troje djece, s kojima uživa u putovanjima, skijanju i windsurfingu.

GORAN BOLTUŽIĆ
 GORAN BOLTUŽIĆ
Fizioterapeut

Goran je 1. fizioterapeut u Poliklinici Kaliper. Završio je studij fizioterapije na ZVU. Radio je u Rukometnom klubu Petrinja, potom u KBC-u Sestre milosrdnice. Nakon sedmogodišnjeg rada u košarkaškom Klubu Zagreb, pridružio se timu dr. Desnice u kojem je već 5 godina. Obožava biciklizam te svaki slobodan trenutak provodi sa svojim prijateljima u prirodi.

PETAR DUNATOV
Viši fizioterapeut

Petar Dunatov je viši fizioterapeut u Poliklinici Kaliper. Završio je Srednju medicinsku školu u Zadru, nakon čega je radio dvije godine na Odjelu traumatologije. 2010. godine upisuje Studij fizioterapije i tijekom studiranja u ljetnoj sezoni radi u Hitnoj medicinskoj pomoći u Zadru. Prvi posao je dobio u Nogometnom klubu Zadar. 2017. godine prelazi u NK Istru 1961., a nakon toga odlazi u Polikliniku Kaliper. Osim toga, on je Maitland manualni terapeut, a uz to ima i završenu Bowen tehniku. Također je i DNS terapeut. Službeni je fizioterapeut mlade hrvatske nogometne reprezentacije, U19, te Futsal reprezentacije. Slobodno vrijeme koristi za putovanja, a u ljetnim mjesecima obožava kampirati s prijateljima u prirodi.

BOJAN VUJOŠEVIĆ
Viši fizioterapeut i radni terapeut

Bojan je viši fizioterapeut i radni terapeut Poliklinike Kaliper, a završio je studij fizioterapije i radne terapije. Uz sve to je  Bobath i emmet terapeut. Prije negoli je došao u Polikliniku Kaliper, radio je u kućnoj njezi Beta te u Domu za starije i nemoćne Villa Brezovica. Također je radio i u Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Velikoj Gorici, a potom u Poliklinici Avanti kao voditelj fizikalne terapije. Iako je rođen i živi u Zagrebu, kaže kako je strastveni navijač Hajduka! Osim toga, velik je ljubitelj dobre hrane i pića.

KATARINA MIHIĆ
Viši fizioterapeut

Katarina je viši fizioterapeut Poliklinike Kaliper. Također je i MSTR terapeut. Završila je Studij fizioterapije na ZVU. Radila je u Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Blaženka Nekić, te u Domu za starije Sv. Josip Zagreb. Osim toga, 20 godina se aktivno bavila košarkom te je članica Udruge zagrebačkih košarkaških sudaca. Licencirani je FIBA statističar. Najviše ju zanimaju manualne tehnike, zbog čega je i certificirani terapeut za MFR (miofascijalnu relaksaciju), te emmett i Bowen tehniku. Slobodno vrijeme voli provoditi s prijateljima svirajući gitaru, boraviti u prirodi ili putovati.

ŠIMUN STARČEVIĆ
ŠIMUN STARČEVIĆ
Viši fizioterapeut

Šimun je viši fizioterapeut Poliklinike Kaliper. Student je na stručnom Studiju za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu. Uz to je CYRIAX  ortopedski manualni terapeut, te je završio 1. stupanj DNS-a. Završio je staž u Klinici za ortopediju Lovran. Radio je kao trener skijanja u SK Končar te kao fizioterapeut u NK Rijeka. Aktivan je u sportu, naročito skijanju, nogometu i fitnessu. Preko zime, kada uspije, radi kao trener skijanja. Od 2017. godine dio je Futsal reprezentacije gdje obnaša dužnost fizioterapeuta.

SUZANA PINTARIĆ
Medicinska sestra

Suzana je medicinska sestra u Poliklinici Kaliper. Završila je Srednju školu za medicinske sestre u Zagrebu. Tri je godine radila u KB-u Sveti Duh u koronarnoj intenzivnoj jedinici. Asistentica je kod primjenjivanja PRP terapije i blokada. Suzana je prva osoba koja dočeka svakog pacijenta i svojim toplim osmijehom zaželi dobrodošlicu. U slobodno vrijeme voli planinariti i provoditi vrijeme sa svojim psom.

Trebate više informacija?