Bužanova 20, Zagreb

O nama

O POLIKLINICI KALIPER

Poliklinika Kaliper specijalizirana je za područja fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije te sportske medicine i rekreacije. Naša osnivačica, dr. Nataša Desnica, službena je liječnica hrvatske skijaške reprezentacije, što nam je dalo bogato iskustvo u radu s vrhunskim sportašima. To znanje i iskustvo primjenjujemo s korisnicima svih životnih dobi i različitih potreba.

U našoj poliklinici radi vrhunski tim liječnika, fizioterapeuta i kineziologa. Koristimo suvremenu tehnologiju i napredne metode liječenja te se kontinuirano educiramo kako bismo unaprijedili svoja znanja i vještine.

Ali, temelj našeg rada i našeg uspjeha je individualni pristup svakom korisniku. Znamo da nijedan pacijent, niti jedna ozljeda i niti jedan problem nisu isti. Zbog toga jednaku pažnju posvećujemo i odnosu s korisnicima i tretmanu koji im pružamo. Zato možete biti sigurni da ćete u Poliklinici Kaliper vi uvijek biti na prvom mjestu.

Nataša Desnica Poliklinika Kaliper
Dr. Desnica, osnivačica i voditeljica Poliklinike Kaliper

Dr. Desnica je liječnica s dugogodišnjim iskustvom u sportskoj medicini. Od 2002. godine voditeljica je i vlasnica Centra sportske medicine Kaliper koji 2016. godine prerasta u Polikliniku Kaliper. Dr. Desnica je službena liječnica Hrvatske alpske skijaške reprezentacije, a bila je i glavna liječnica na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. i Vancouveru 2010. godine. Dr. Desnica je i članica Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora.

Bogato iskustvo u medicini pokreta spojilo ju je s brojnim vrhunskim sportašima poput Ivice i Janice Kostelić, Marina Čilića, Domagoja Duvnjaka Martine Zubčić, Roberta Kišerlovskog, Gordana Kožulja, i mnogih drugih koji su joj poklonili svoje povjerenje.

Dr. Desnica je autorica brojnih znanstvenih, stručnih i popularnih članaka i predavanja.

PROF.DR.SC. ALAN IVKOVIĆ, PRIM.DR.MED
Specijalist ortopedije

Prof.dr.sc. Alan Ivković specijalist je ortopedije s bogatim iskustvom u kliničkoj ortopediji. Uže mu je područje interesa rekonstruktivna kirurgija donjih ekstremiteta, sportska traumatologija, kirurgija stopala i primjena metoda regenerativne medicine i tkivnog inženjeringa u ortopediji. Zaposlen je na Zavodu za ortopediju Kliničke bolnice Sveti Duh, a osim kliničkom ortopedijom bavi se i primijenjenim istraživanjima u ortopediji. Uz to je i profesor na Sveučilištu u Rijeci, docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te viši predavač na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Službeni je liječnik Hrvatske vaterpolske reprezentacije i sudjelovao je u osvajanju olimpijskog zlata u Londonu 2012., europskog zlata u Zagrebu 2010. i svjetskog zlata u Melbourneu 2007. godine.

OZREN VRDOLJAK, PRIM.DR.MED

Prim. OZREN VRDOLJAK je naš novi član tima Poliklinike Kaliper, što nas iznimno veseli! On je specijalist ortopedije i subspecijalist iz dječje ortopedije. Uz to, usko se bavi poremećajima dječjeg kuka i posebno, problemima stopala. Također se bavi i ultrazvučnom dijagnostikom kukova kod novorođenčadi i djece. Malo slobodnog vremena koliko ga ima, provodi sa suprugom i troje djece, s kojima uživa u putovanjima, skijanju i windsurfingu.

 DR. NIKOLINA CVITANOVIĆ 
Specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije

Dr. Nikolina Cvitanović, je specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, koja dolazi iz Klinike za dječje bolesti (Klaićeva). Bavi se dijagnostikom i NRT ( Neural Response Telemetry) djece, završila je tečaj metode Katarine Schroth, te položila europski ispit iz fizikalne medicine i rehabilitacije. U slobodno vrijeme uživa sa svoje troje djece i njihovim psom Špirom, bavi se yogom i hodanjem.

PETAR DUNATOV
Viši fizioterapeut

Petar Dunatov je viši fizioterapeut u Poliklinici Kaliper. Osim toga, on je Maitland manualni terapeut, a uz to ima i završenu Bowen tehniku. Službeni je fizioterapeut mlade hrvatske nogometne reprezentacije, U19, te Futsal reprezentacije. Slobodno vrijeme koristi za putovanja, a u ljetnim mjesecima obožava kampirati s prijateljima u prirodi.

BOJAN
Fizioterapeut i radni teapeut

BOJAN je također dio tima Poliklinike Kaliper, a završio je studij fizioterapije i radne terapije, te je uz sve to i Bobath terapeut. Iako je rođen i živi u Zagrebu, kaže kako je strastveni navijač Hajduka! Osim toga, velik je ljubitelj dobre hrane i pića.

KATARINA
Viši fizioterapeut

KATARINA je viši fizioterapeut Poliklinike Kaliper. Osim toga, članica je Udruge zagrebačkih košarkaških sudaca.Najviše ju zanimaju manualne tehnike, zbog čega je i certificirani terapeut za miofascijalnu relaksaciju, te Emett i Bowen tehniku. Slobodno vrijeme voli provoditi s prijateljima svirajući gitaru, boraviti u prirodi ili putovati.

SUZANA
Medicinska sestra

Suzana je medicinska sestra u Poliklinici Kaliper. Ona je prva osoba koja dočeka svakog pacijenta i svojim toplim osmijehom zaželi dobrodošlicu. U slobodno vrijeme voli planinariti i provoditi vrijeme sa svojim psom.

SUZANA
Medicinska sestra

Suzana je medicinska sestra u Poliklinici Kaliper. Ona je prva osoba koja dočeka svakog pacijenta i svojim toplim osmijehom zaželi dobrodošlicu. U slobodno vrijeme voli planinariti i provoditi vrijeme sa svojim psom.

Trebate više informacija?