POLIKLINIKA KALIPER +385 1 3885 626 POLIKLINIKA KALIPER natasa.desnica@gmail.com POLIKLINIKA KALIPER Petrova 131, Zagreb
POLIKLINIKA KALIPER POLIKLINIKA KALIPER POLIKLINIKA KALIPER
POLIKLINIKA KALIPER
Procjena i terapija kralježnice
Problemi s kralježnicom sve su prisutniji, a često im je uzrok nekretanje i sjedilački način života. Kako bismo te probleme riješili, ali i spriječili, osmisli smo cjelovit tretman procjene i terapije kralježnice za djecu, adolescente i odrasle. Tretmanom se djeluje na skolioze, kifoze, lordoze i druge, manje ili veće, deformacije kralježnice, sve što često zovemo "loše držanje".

Rezultati su usporavanje ili zaustavljanje prekomjerne zakrivljenosti kralježnice, bolje držanje, bolja pokretljivost, poboljšanje srčano-plućne funkcije i smanjenje i sprečavanje bolova.
Procjena stanja
Za početak radimo detaljnu procjenu stanja kralježnice kliničkim pregledom. Budući da su kralježnica i stopala povezani u jednu mehaničku cjelinu, radimo i analizu stopala pri stajanju i hodanju. Pri tome koristimo posebnu podlogu i program FootMat™ koji zajedno daju precizne i pouzdane podatke o stanju i funkcionalnosti stopala i hodanja.
Terapija kralježnice po metodi Katharine Schroth
Nakon procjene stanja slijedi fizikalna terapija, koja uključuje klasične vježbe istezanja i jačanja mišića trupa, ali i vježbe po metodi Katharine Schroth.

Radi se o svjetski priznatoj metodi kojom se korigira držanje kroz točno određene pokrete i pozicioniranje pacijenta te pokretima u određenim smjerovima. Vježbe se određuju individualno, ovisno o stanju kralježnice.

Jenda od specifičnosti ove metode jesu i posebne vježbe disanja, takozvano trodimenzionalno disanje. Terapeut vodi pacijenta blagim podražajima i pacijent dobiva osjećaj u koje dijelove tijela treba disati, koje dijelove istegnuti, a gdje otpustiti napetost mišića. Time se aktiviraju mišići koji omogućuju pravilno držanje te umanjuju deformacije kralježnice.

Takvim pristupom omogućuje se pacijentu i da osvijesti vlastito držanje (posturu) te nauči kako se pravilno držati i nakon što terapija završi. Pacijent će također naučiti vježbe koje može samostalno raditi kod kuće.

Sama metoda ima dugu povijest: osmislila ju je Njemica Katharina Schroth još 1921. Terapeuti dobivaju licencu za primjenu metode nakon intenzivnog treninga u Njemačkoj i zato ih nema puno u Hrvatskoj.
Izrada uložaka
Zdravlje kralježnice počiva na stopalima. Zato, u sklopu naše cjelovite terapije kralježnice, pacijentima izrađujemo i njima prilagođene ortopedske uloške marke Formthotics.

Ti medicinski prilagođeni ulošci izrađeni su od pjene različite tvrdoće kako bi aktivno i funkcionalno podržavali mišićno-koštani sustav.

Stalnom upotrebom uložaka i redovitim vježbanjem naučenih vježbi pacijenti zadržavaju pravilno držanje i nakon što tretman u našoj poliklinici završi, što će značajno poboljšati njihovu kvalitetu života.
Naručite se za pregled
Izlječenje počinje prvim korakom. Kontaktirajte nas putem kontakt forme, telefona ili maila, bez obaveza, i saznajte kako vam možemo pomoći.
Bez obzira o kakvom se problemu radi, naši će vam specijalisti ponuditi najbolje rješenje.
POLIKLINIKA KALIPER +385 1 3885 626
POLIKLINIKA KALIPER +385 98 333 025
POLIKLINIKA KALIPER natasa.desnica@gmail.com
POLIKLINIKA KALIPER Petrova 131, Zagreb
© 2017. POLIKLINIKA KALIPER | Podaci o tvrtci
© 2017. POLIKLINIKA KALIPER
Podaci o tvrtci
CLOSE
Naslovnica
O nama
Naše usluge
Stručne publikacije
Popularne publikacije
Iz medija
Poznati u Kaliperu
Zadovoljni korisnici Kalipera
Olimpijade, Svjetska prvenstva
Partneri
Kontakt
CLOSE
Podaci o tvrtci

Poliklinika Kaliper d.o.o., Tvrtka je upisana kod trgovačkog suda u Zagrebu; OIB: 25999144591; MBS: 080445888; Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćeno u cijelosti), Direktorica: Nataša Desnica; Broj računa: IBAN: HR3923800061180000097 Istarska kreditna banka d.d., Umag, Ernesta Miloša 1
CLOSE
Podaci o tvrtci

Poliklinika Kaliper d.o.o., Tvrtka je upisana kod trgovačkog suda u Zagrebu; OIB: 25999144591; MBS: 080445888; Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćeno u cijelosti), Direktorica: Nataša Desnica; Broj računa: IBAN: HR3923800061180000097 Istarska kreditna banka d.d., Umag, Ernesta Miloša 1